پوسته شدن کف دست (6 دلیل مهم ) + راه های درمان

پوسته شدن کف دست، علت و راه های درمان

در این مطلب میخوانید :

خشک و پوسته شدن کف دست یکی از اتفاقات رایجی می باشد که گاهی اوقات اکثر افراد چه خانم ها و چه آقایون آن را تجربه می کنند اما در بسیاری از موارد بعد از مدت کوتاهی و با استفاده از کرم های مرطوب کننده و آبرسان این مشکل حل می شود. در واقع علت اصلی پوسته شدن کف دست عوامل محیطی مانند شرایط آب و هوایی، آفتاب سوختگی و سبک زندگی نادرست و از همه مهم تر بیماری های پوستی می باشد. اگر شما و یا اطرافیان هم دچار چنین مشکلی هستید می توانید در ادامه ی این مقاله با ما همراه باشید تا در مورد علت پوسته شدن کف دست و راه های درمان آن و غیره اطلاعات لازم را به دست آورید.

علت پوسته شدن کف دست چیست؟

پوست بزرگ ترین عضو بدن تمامی انسان ها است که توانایی تنظیم دمای بدن و محافظت در برابر آسیب های احتمالی را بر عهده دارد و هم چنین می تواند آب و چربی ها را ذخیره کرده و از خشک شدن پوست جلوگیری کند. اما گاهی اوقات برخی از عوامل سبب پوسته شدن دست مخصوصا در اطراف کف دست می شوند که ممکن است با خارش و قرمزی نیز همراه باشد. علت های پوسته شدن کف دست را به طور کامل در ادامه نام برده و هر کدام را برای شما عزیزان توضیح داده ایم:

پوسته شدن دست، علت و راه های درمان

1.شستشوی مداوم دست ها

شستشوی مداوم دست ها یکی از مهم ترین علت های پوسته شدن کف دست است زیرا شستشوی بیش از حد دست ها مخصوصا با مواد شوینده قوی سبب خشک شدن و از بین رفتن رطوبت آن ها می شود اما بسیاری از افراد مانند پزشکان و پرستاران به واسطه ی شغلی که دارند مجبور به این کار هستند که می توانند با استفاده از بهترین کرم های مرطوب کننده ی دست از خشک و پوسته شدن بیشتر دست های خود جلوگیری کنند.

2.شرایط آب و هوایی

آب و هوای سرد و گرم هم هر دو می توانند به پوست دست ها آسیب برسانند. در شرایط آب و هوایی گرم به دلیل تعریق بیش از حد و مواد شیمیایی که در ضد آفتاب ها و اسپری های بدن وجود دارند می توانند سبب تحریک و پوسته شدن کف دست شوند هم چنین در آب و هوای سرد و خشک زمستان هم پوست دست ها نمی توانند به خوبی رطوبت مورد نیاز خود را حفظ کنند که در نهایت کف دست ها پوسته پوسته، زبر و خشن شده و حتی گاهی اوقات زخم نیز می شود.

3.آفتاب سوختگی

یکی دیگر از علت های پوسته شدن کف دست آفتاب سوختگی می باشد که می تواند به لایه های بیرونی پوست آسیب وارد کرده و در نتیجه کف دست پوسته پوسته شود. پوسته شدن کف دست بر اثر آفتاب سوختگی معمولا بعد از یک هفته درمان می شود اما اگر مدت زمان طولانی گذشته و بهبودی حاصل نشده است حتما به پزشک مراجعه کنید.

4.دیابت

دیابت یکی از بیماری هایی می باشد که بسیار شایع بوده و عوارض متعددی دارد که یکی از این عوارض ها منجر به ضخیم و خشک شدن پوست دست می شود که در نتیجه دست ها شروع به پوسته پوسته شدن می کنند.

5.کم آبی بدن

کم آبی بدن هم از علت های پوسته شدن کف دست است زیرا زمانی که بدن در کم آبی شدید قرار می گیرد پوست نیز میزان آب مورد نیاز خود را دریافت نخواهد کرد و در نتیجه دچار خشکی و پوسته ریزی می شود که این مسئله در دوران بارداری بسیار اتفاق می افتد و یکی از دلایل پوسته شدن کف دست در بارداری است.

6.اگزما و پسوریازیس

بیماری های پوستی مختلفی مانند اگزما و پسوریازیس هم یکی دیگر از دلایل پوسته شدن کف دست هستند. بیماری پوستی اگزما علاوه بر پوسته شدن دارای علائم دیگری مانند خارش، قرمزی، ترک خوردگی و غیره نیز می باشد. در واقع این دو بیماری سبب التهاب پوست می شوند که در نهایت خشکی و پوسته پوسته شدن کف دست را به همراه دارند.

پوسته شدن کف دست، علت و راه های درمان

راه های درمانی پوسته شدن کف دست

راه های درمانی مختلفی برای پوسته شدن کف دست وجود دارد و افرادی که با این مشکل دست و پنجه نرم می کنند می توانند علاوه بر درمان های خانگی از دارو های مناسب زیر نظر پزشک نیز استفاده کنند. در ادامه چند نمونه از راه های درمانی پوسته شدن کف دست را ذکر کرده ایم:

نوشیدن آب به مقدار کافی

همان طور که قبلا هم به آن اشاره کردیم یکی از علت های پوسته شدن کف دست کم آبی بدن است پس شما می توانید با مصرف مقدار کافی آب در طول روز، مشکل کم آبی بدن خود و در نتیجه پوسته شدن کف دست را بر طرف کنید.

استفاده از آب گرم

یکی دیگر از ساده ترین راه های درمانی برای پوسته شدن کف دست استفاده از آب گرم می باشد. به این گونه که باید برای چند دقیقه دست های خود را در آب گرم قرار دهید که در این صورت سلول های پوستی دست رطوبت کافی و مورد نیاز خود را جذب کرده و پوسته ها کم کم از بین می روند.

استفاده از روغن های گیاهی

روغن زیتون، روغن بادام و روغن نارگیل از جمله روغن های گیاهی می باشند که به طور فوق العاده ای می توانند خشکی پوست و پوسته شدن کف دست را درمان کنند. در حقیقت این روغن های گیاهی به لایه های زیرین پوست نفوذ کرده و خشکی پوست را درمان می کنند هم چنین این روغن ها آب رسان های قوی نیز هستند و شما بعد از استفاده به مدت یک هفته به خوبی تغییرات را روی پوست خود احساس خواهید کرد.

داشتن رژیم غذایی مناسب

برای این که بتوانید پوستی زیبا داشته باشید و پوسته شدن کف دست ها را کم تر تجربه کنید باید به رژیم غذایی خود نیز توجه کافی را داشته باشید و مواد غذایی را مصرف کنید که سرشار از پروتئین ها، ویتامین های گروه B و ویتامین E باشد. به همین دلیل برای نرم نگه داشتن پوست کف دست خود باید آجیل، حبوبات، بادام زمینی، تخم مرغ، ماهی و غیره را در رژیم غذایی خود جای دهید.

استفاده از محصولات دارویی

در آخر اگر از هیچ کدام از روش های درمانی که گفته شد نتیجه نگرفتید باید به پزشک و متخصص پوست مراجعه کنید تا با تجویز کرم و پماد های مناسب مشکل پوسته شدن کف دست شما را به صورت تخصصی بر طرف کند.

پوسته شدن کف دست،

کرم مناسب پوسته شدن کف دست

استفاده از کرم و پماد ها یکی از بهترین راه های درمانی برای پوسته شدن کف دست می باشد که یکی از بهترین کرم ها و مناسب برای پوسته شدن کف دست کرم دست اُلی ژن است که تمامی افراد چه خانم ها و چه آقایون می توانند از آن استفاده کنند. از آنجایی که این کرم حاوی ترکیبات موثری از جمله موم زنبور عسل، روغن نارگیل، گلیسیرین، روغن بادام شیرین و از همه مهم تر ویتامین های B و E می باشد می تواند دست های شما را نرم و لطیف کند تا دیگر دچار خشکی و پوسته ریزی نشود. هم چنین کرم دست اُلی ژن علاوه بر خاصیت نرم کنندگی و رطوبت رسانی که دارد می تواند چین و چروک ها را کاهش داده و پوست شما را جوان نگه دارد.
توجه لازم را داشته باشید که تمامی افراد با هر نوع پوستی می توانند از این کرم استفاده کنند و برای همیشه پوستی نرم و بدون پوسته داشته باشند.

کمبود چه ویتامینی باعث پوسته شدن کف دست می شود؟

همان طور که قبلا هم ذکر کردیم اکثر اوقات بسیاری از عوامل خارجی و بیماری های پوستی سبب پوسته شدن کف دست می شوند اما گاهی هم ممکن است در اثر کمبود ویتامین این مشکل به وجود آید. برخی از ویتامین هایی که کمبود آن ها سبب پوسته شدن کف دست می شوند عبارتند از:

ویتامین های گروه B

تمامی ویتامین های گروه B در پوسته شدن دست ها نقش به سزایی دارند اما در بین آن ها ویتامین B3 یا نیاسین از آنجایی که می تواند رطوبت کافی پوست را حفظ کند و مانع از خشک شدن پوست و پوسته ریزی شود اهمیت بیشتری دارد. در واقع ویتامین B3 محلول در آب است و کمبود آن در بدن می تواند سبب مشکلات پوستی شود. در کنار ویتامین B3 ویتامین B7 و یا همان بیوتین هم در تشکیل اسید های چرب موثر بوده و با تغذیه رسانی به پوست به بهبودی شرایط پوستی کمک زیادی می کند.

ویتامین D

کمبود ویتامین D هم مشکلات پوستی را در پی دارد و سبب می شود پوست کدر به نظر برسد و درخشش خود را از دست داده و در اثر خشکی زیاد پوسته پوسته شود. این ویتامین حتی بر روی دو بیماری پوستی اگزما و پسوریازیس هم تاثیر گذار است.

ویتامین C

با توجه به این که ویتامین C در اپیدرم یا لایه بیرونی پوست وجود دارد در کلاژن سازی و جلوگیری از چین و چروک پوست نقش زیادی دارد و می تواند از پوست در برابر آسیب های مختلف از جمله اکسیداتیو ناشی از نور خورشید و آلاینده هایی مثل ازن و دود سیگارمحافظت کند و در نهایت سبب جلوگیری از خشکی پوست و پوسته شدن کف دست شود.

پوسته شدن کف دست کودکان
نکات مهم برای جلوگیری از پوسته شدن کف دست

گاهی اوقات می توان با رعایت چند نکته ساده اما کاربردی از پوسته شدن کف دست جلوگیری کرد که در ادامه به برخی از این نکات اشاره کرده ایم:

  • از مصرف الکل و نوشیدنی های کافئین دار خودداری کنید.
  • سعی کنید هر روز ورزش کنید و با افزایش خون رسانی از پوسته شدن کف دست خود جلوگیری کنید.
  • زمانی که می خواهید به بیرون بروید مخصوصا در روز از کرم ضد آفتاب مناسب با پوست خود استفاده کنید.
  • هنگام شستن دست ها از آب خنک استفاده کنید.
  • زمانی که می خواهید از مواد شوینده استفاده کنید حتما دستکش بپوشید.
  • در فصول سرد سال و زمستان دستکش بپوشید.
  • از کرم های مرطوب کننده برای رطوب رسانی و آبرسانی به دست ها استفاده کنید.
  • به میزان کافی در طی روز آب بنوشید و از مصرف میوه ها و سبزیجات در رژیم غذایی خود به دلیل انواع ویتامین ها و مواد معدنی که دارند غافل نشوید.

 

چه زمانی باید برای پوسته شدن کف دست به پزشک مراجعه کرد؟

مشکلات مربوط به پوسته شدن کف دست معمولا موقتی هستند و بعد از گذشت مدتی خود به خود درمان می شوند اما اگر با علائمی مانند عفونت در دست ها مواجه شدید و یا این که از درمان های معمولی جواب نگرفتید و با گذشت زمان علائم پوستی شما بد تر و حاد تر شد و از همه مهم تر این که بیش از دو هفته درمان شما طول کشیده و بهبودی حاصل نشده است حتما به پزشک مراجعه کنید. هم چنین علائم خاصی مانند تغییر رنگ پوست، قرمزی شدید، خون ریزی، تخلیه از نواحی باز پوست و ورم را نیز حتما جدی بگیرید و در صورت مشاهده آن ها لحظه ای درنگ نکنید و از یک پزشک متخصص پوست برای درمان کمک بگیرید.

سخن آخر

شما در این مقاله در مورد علت پوسته شدن کف دست، راه های درمانی آن، این که کمبود چه ویتامینی سبب بروز این مشکل می شود، نکات مهم برای جلوگیری از پوسته شدن، زمان مراجعه به پزشک و بسیاری از موارد دیگر اطلاعات لازم را به دست آوردید. اکنون می توانید با رعایت همین نکات ساده از بروز پوسته شدن کف دست ها جلوگیری کنید و یا با استفاده از راهکار های مناسب از حاد تر شدن این مشکل پیشگیری کرده و آن ها را کاهش دهید.

به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
ورود

حساب کاربری ندارید؟


ثبت نام در باشگاه مشتریان الی ژن و دریافت امتیاز