روش های درمان ترک شکم حین و بعد از بارداری

درمان ترک شکم حین و بعد از بارداری

در این مطلب میخوانید :

بارداری دورانی است که سرشار از نگرانی های مختلف بوده و به مراقبت های اساسی نیاز دارد. یکی از نگرانی هایی که مادران باردار در این دوران شیرین با آن مواجه هستند مربوط به ترک های پوستی است که بر روی سینه، ران ها و از همه مهم تر روی شکم در ماه های آخر و یا حتی زود تر ایجاد می شود. ترک های شکم که معمولا با رگه های سفید، صورتی، قرمز و بنفش دیده می شوند ظاهر ناخوشایندی را روی پوست خانم های باردار ایجاد می کنند که همین امر سبب شده تا آن ها اعتماد به نفس خود را حین و بعد از بارداری از دست داده و احساس خوبی نسبت به ظاهر بدن خود نداشته باشند.

اگر شما هم با این مشکل مواجه هستید و می خواهید در مورد ترک شکم و راه های درمانی آن بیشتر بدانید حتما در ادامه ی این مقاله با ما همراه باشید.

 راهنمای انتخاب  کرم ضد چروک خوب

 

ترک پوستی یا استرچ مارک چیست؟

ترک های پوستی یا همان استرچ مارک ها نوعی زخم هستند و زمانی که پوست در کوتاه ترین زمان و به سرعت کشیده و فشرده می شود به وجود می آیند یا به عبارت دیگر زمانی که لایه میانی پوست یا همان درم کشیده می شود فیبر های کلاژن موجود در آن بخش، دچار پارگی و آسیب می شوند و در نهایت این پارگی ها به شکل رگ های خونی پنهان در زیر پوست و از بین شکاف ها به شکل خط های نواری و به رنگ قرمز و بنفش دیده می شوند که با گذشت زمان این رگ های خونی بهبود پیدا می کنند اما اثرات منفی آن ها به شکل خط های نواری سفید و یا نقره ای روی پوست باقی می مانند.

ترک پوستی که ممکن است بر روی سینه ها، ران ها، بازو ها، باسن، پایین کمر و شکم به وجود آید با هیچ گونه درد، خارش و سوزش همراه نبوده و حتی خطرناک هم نیست اما می تواند اعتماد به نفس فرد را از بین برده و از لحاظ روانی برای او مشکل ایجاد کند.

درمان ترک شکم بعد از بارداری

علت ترک شکم در بارداری

ترک شکم در بارداری یکی از مهم ترین عوارض دوران بارداری بوده و در 90 درصد خانم ها اتفاق می افتد که علت اصلی آن هم تغییرات هورمونی و افزایش وزن مادر به صورت ناگهانی می باشد. در واقع در دوران بارداری بدن دچار تغییرات هورمونی شده و مقدار زیادی استروژن و پروژسترون تولید می کند که همین امر سبب شده خاصیت ارتجاعی پوست کاهش یابد و در نتیجه ترک های پوستی ایجاد شوند. هم چنین با شروع ماه ششم بارداری و با توجه به رشد جنین سطح پوست به شدت کشیده و دچار ترک می شود. یکی دیگر از علت های ترک شکم در بارداری هم مسائل ارثی می باشد و اگر فردی در خانواده دارای ترک های پوستی باشد ممکن است شما بیشتر از افراد دیگر در معرض ترک پوستی قرار داشته باشید.

نحوه پیشگیری از ترک شکم حین و بعد از بارداری

همان طور که می دانید از قدیم گفته اند که پیشگیری بهتر از درمان است پس شما می توانید از ترک شکم حین و بعد از بارداری و با رعایت چند نکته ساده و ضروری تا حد زیادی پیشگیری کنید. این نکات شامل موارد زیر می شوند:

  • از کرم ها و لوسیون های مناسب استفاده کنید.

می توانید حین و بعد از بارداری با توجه به نوع پوست خود از کرم ها، لوسیون ها و روغن های گیاهی استفاده کنید و به صورت دورانی به مناطقی که امکان ترک وجود دارد بمالید و به آرامی ماساژ دهید. سعی کنید بیشتر از کرم ها و روغن هایی استفاده کنید که سرشار از ویتامین های A و E باشند.

  • پوست خود را مرطوب و هیدراته نگه دارید.

در دوران بارداری از مصرف آب و مایعات طبیعی مختلف غافل نشوید مخصوصا اگر پوستی خشک دارید با مصرف آب می توانید بدن خود را هیدراته نگه دارید و تا حد زیادی از ترک های پوستی جلوگیری کنید. توصیه می شود از مصرف نوشیدنی های کافئین دار در این دوران خودداری کنید زیرا علاوه بر مضراتی که برای سلامت جنین به همراه دارد، ترک های پوستی را نیز افزایش می دهد.

  • وزن خود را کنترل کنید.

کنترل وزن یکی از اقدامات موثری که می توانید برای پیشگیری از ترک شکم حین و بعد از بارداری انجام دهید. شما باید در طی دوران بارداری به صورت تدریجی وزن اضافه کنید و به هیچ عنوان نباید بیش از حد و اندازه افزایش وزن داشته باشید.

  • تغذیه و رژیم غذایی سالم داشته باشید.

زمانی که پوست شما از ویتامین های مهم و ضروری بهره مند باشد قطعا کمتر دچار مشکل و ترک های پوستی خواهد شد بنابراین به تغذیه و رژیم غذایی خود اهمیت دهید و مواد غذایی را مصرف کنید که سرشار از ویتامین های مختلف مانند C، D، E، روی و پروتئین باشد. هم چنین مصرف غذا های کامل از جمله لبنیات، تخم مرغ، میوه ها و انواع سبزی را نیز فراموش نکنید.

  • به صورت منظم ورزش کنید.

ورزش به صورت منظم و مداوم سبب بهبود گردش خون و سلامت پوست می شود. هم چنین می تواند در حفظ وزن سالم و جلوگیری از افزایش بیش از حد وزن موثر واقع شود و از بروز ترک های پوستی پیشگیری کند.

درمان ترک شکم بانوان

روش های خانگی درمان ترک شکم در بارداری

روش های خانگی زیادی برای درمان ترک شکم در بارداری وجود دارد که تمامی آن ها ساده و کم هزینه بوده و هیچ گونه عوارضی را هم به دنبال ندارد. در ادامه چند مورد از این روش ها را ذکر کرده ایم:

درمان ترک شکم با استفاده از ویتامین E

ویتامین E می تواند پوست را نرم کرده و سلامت آن را تامین کند برای استفاده از آن هم می توانید چند عدد قرص ویتامین E را باز کنید و محتویات آن را با یک کرم مرطوب کننده مخلوط و بر روی پوست ترک خورده ی خود بمالید و از نتایج آن لذت ببرید.

درمان ترک شکم با استفاده از روغن زیتون

با توجه به این که روغن زیتون حاوی ویتامین A، E و D می باشد برای درمان ترک شکم بسیار مناسب بوده و شما می توانید مقداری از روغن زیتون را کف دست خود بریزید و سپس روی ترک های شکم مالیده و به خوبی ماساژ دهید و بگذارید نیم ساعت الی 40 دقیقه روی پوست بماند و سپس دوش بگیرید.

درمان ترک شکم با استفاده از آب سیب زمینی

سیب زمینی هم حاوی مقدار زیادی پلی فنول ها، فیتوشیمیایی ها و کاروتنوئید ها است به همین دلیل می تواند بافت پوست را روشن کرده و از همه مهم تر ترک های شکم را درمان کند. برای استفاده از این روش باید یک عدد سیب زمینی را رنده کنید و آب آن را بر روی شکم خود بمالید و بعد از 20 دقیقه دوش بگیرید و شکم خود را مرطوب کنید.

درمان ترک شکم

درمان ترک شکم با استفاده از سفیده تخم مرغ

دو مورد از ماده های مغذی که برای سلامت پوست مفید می باشند پروتئین و اسید های آمینه هستند که سفیده تخم مرغ هر دوی آن ها را دارد. شما می توانید سفیده تخم مرغ را جدا کرده و سپس آن قدر هم بزنید تا یک محلول سفید رنگ پفکی شکل به دست آورید و آن را بر روی ترک های شکم بمالید و بعد از گذشت 20 دقیقه آن را بشویید و شکم خود را با روغن زیتون و یا کرچک چرب کنید.

درمان ترک شکم با استفاده از گیاه آلوئه ورا

یکی دیگر از مفید ترین روش های خانگی برای درمان ترک شکم در بارداری استفاده از گیاه آلوئه ورا می باشد. این گیاه برای مشکلات و ترک پوستی بسیار مناسب بوده و پوست را نرم و منعطف می کند. برای استفاده از آلوئه ورا کافیست قسمت گوشتی و نرم داخل برگ آلوئه ورا را جدا کنید و بر روی ترک ها بمالید و با گذشت 15 دقیقه آن را با آب ولرم بشویید. در واقع ژل داخل برگ آلوئه ورا دارای خاصیت آبرسانی بوده به همین دلیل می تواند یک درمان موثر و عالی برای ترک شکم در بارداری باشد.

راهکار های پزشکی برای درمان ترک شکم بعد از زایمان

برخی افراد تصور می کنند که بعد از بارداری تمامی خطوط و ترک ها از بین می روند اما این گونه نیست و بعد از زایمان هم ترک های پوستی باقی می مانند و حتی ظاهری بد به خود می گیرند. ترک های به وجود آمده بر روی شکم ممکن است با گذشت زمان در برخی از خانم ها محو و یا کمرنگ شوند اما در بعضی از بانوان تعداد این ترک ها بیشتر و عمیق تر، به گونه ای که درمان های خانگی برای آن ها جواب گو نباشد که در این صورت آن ها می توانند بعد از زایمان از درمان های پزشکی که در ادامه در مورد آن ها توضیح داده ایم استفاده کنند:

درمان ترک شکم بعد از زایمان

لایه بردار های شیمیایی

درماپیلینگ ها یا لایه بردار های شیمیایی یکی از روش های درمان ترک شکم بعد از زایمان هستند. این محلول های شیمیایی حاوی کربولیک اسید، سالیسیلیک، گلیکولیک، تریکلرواسیتیک و لاکتیک بوده و به صورت موضعی بر روی پوست مورد استفاده قرار می گیرند. در این روش زمانی که محلول شیمیایی به ترک های شکم زده می شود در ابتدا تاول هایی ایجاد شده و بعد از مدتی پوست تاول زده شده پوسته پوسته می شود و لایه ای جدید شکل می گیرد.

توجه داشته باشید که این روش برای دوران بارداری به هیچ عنوان توصیه نمی شود و یکی از عوارض های این روش درمانی هم تغییر رنگ پوست می باشد.

لیزر

یکی از متداول ترین روش هایی که امروزه برای درمان ترک های شکم بعد از زایمان مورد استفاده قرار می گیرد لیزر درمانی است این نوع درمان دارای دو روش لیزر فرکشنال و لیزر درمانی پالسی می باشد. در روش لیزر درمانی اشعه لیزر به سطح بافت پوست تابانده می شود که در نتیجه بافت پوست تخریب شده و در فرآیند بازسازی، کلاژن سازی و ترمیم قرار می گیرد و در نهایت سلول های پوستی جدید تولید می شوند و تمامی ترک های شکم از بین می روند.

مهم ترین عوارض این روش شامل سوختگی، قرمزی و التهاب پوست می شود. بهتر است بدانید که لیزر درمانی با یک جلسه درمان نمی شود اما یک شیوه ی دائمی و هزینه بر است.

کربوکسی تراپی

در آخر روش کربوکسی تراپی را خواهیم داشت که در این روش مقداری گاز کربنیک یا دی اکسید کربن را زیر پوست تزریق می کنند که این گاز افتادگی و شلی پوست را از بین می برد و پوست را سفت و محکم می کند که در نتیجه تمامی خطوط و ترک های پوستی از بین می روند. روش کربوکسی تراپی در چند جلسه و در مطب های پزشکی انجام می شود و هیچ گونه عوارضی را هم به دنبال ندارد.

بهترین کرم برای درمان ترک شکم بانوان

شاید اکنون که در مورد راه ها و روش های درمانی ترک شکم بیشتر دانستید این سوال ذهن شما را درگیر کرده باشد که آیا کرمی در بازار وجود دارد که بتوان با استفاده از آن ترک شکم را درمان کرد باید در پاسخ به سوال شما گفت بله کرم های زیادی در بازار برای از بین بردن ترک شکم وجود دارند اما بهترین آن ها کرم ترک های پوستی اسکارفیت لیدی اُلی ژن می باشد.

کرم اسکارفیت لیدی الی ژن حاوی عصاره پیاز و بابونه، عسل، کتیرا، روغن همیشه بهار، روغن زیتون و از همه مهم تر ویتامین E می باشد که می تواند رطوبت پوست را حفظ کرده و نرمی و لطافت پوست را تامین کند. هم چنین این کرم از ایجاد ترک های پوستی جلوگیری می کند و برای درمان ترک های پوستی، ترمیم و بازسازی پوست فوق العاده است. یکی دیگر از مزیت هایی که این کرم دارد این بوده که استفاده از آن در دوران بارداری و شیردهی مانعی ندارد.

حرف آخر

ما در این مقاله در مورد ترک پوستی، علت ایجاد آن، راه های پیشگیری از ترک شکم، درمان های خانگی و پزشکی برای از بین بردن ترک شکم حین و بعد از بارداری و بسیاری از موارد دیگر توضیحات لازم را دادیم. اکنون شما می توانید با انجام این راهکار ها از ترک شکم حین و بعد از بارداری جلوگیری و حتی بدون هیچ گونه نگرانی آن ها را درمان کنید.

به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
ورود

حساب کاربری ندارید؟


ثبت نام در باشگاه مشتریان الی ژن و دریافت امتیاز