علت ایجاد موخوره و 5 روش درمان آن

علت ایجاد موخوره

در این مطلب میخوانید :

داشتن مو های سالم و بی نقص نمادی از جذابیت و زیبایی به حساب می آید. فرقی نمی کند شما مو ‌‌های صاف و لخت داشته باشید یا فر و مجعد. نکته ی حائز اهمیت در مورد مو ها سلامتی و ظاهر مرتب آن ها می باشد. اما گاهی اوقات افراد با مشکلاتی در مو های خود مواجه می شوند که نه تنها زیبایی مو های آن ها را از بین می برد بلکه بسیار ناراحت کننده و آزار دهنده می باشد یکی از این مشکلات ایجاد موخوره می باشد و ممکن است برای هر فردی در طول عمر او به وجود بیاید. اگر شما هم همیشه با این مشکل مواجه هستید، در این مقاله با ما همراه باشید تا در مورد دلایل ایجاد موخوره و راه های درمان آن اطلاعات لازم را به دست آورید و از بروز این عارضه در مو های خود جلوگیری کنید.

موخوره چیست؟

به دو یا چند شاخه شدن مو ها بدون هیچ دلیل قطعی موخوره گفته می شود و زمانی این اتفاق می افتد که مو ها خشک، شکننده و فرسوده می شوند. در واقع مجموعه ای از عوامل به مو ها آسیب می رسانند و سبب خشکی و شکنندگی آن ها می شوند که در آخر نیز سبب بروز موخوره خواهند شد. دو یا چند شاخه شدن مو ها دارای انواع مختلفی نیز می باشد.

موخوره چیست

انواع موخوره

همان طور که قبلا ذکر شد موخوره دارای انواع مختلفی می باشد و ممکن است در هر بخشی از ساقه ی مو ظاهر شود. اما در حالت کلی براساس شکل و محل تشکیل به انواع مختلف زیر تقسیم می شود:

موخوره دو شاخه

موخوره دو شاخه ساده ترین و شایع ترین نوع آن می باشد که در انتهای مو ها و به صورت Y شکل به وجود می آید. این نوع موخوره به سادگی قابل مشاهده و تشخیص می باشد و در صورت مشاهده باید برای کوتاه کردن نوک مو ها اقدام کنید.

موخوره سه شاخه

این نوع موخوره که بر اثر خشکی و کمبود آب و رطوبت ایجاد می شود انتهای مو ها را به شکل چنگال در می آورد. این اتفاق زمانی می افتد که کوتیکول بخش خارجی (ساقه مو) ضعیف می شود و آسیب می بیند و از کورتکس مو جدا می شود در آخر هم به شکل سه شاخه در می آید.

موخوره درختی

این نوع موخوره در اثر پوش دادن بیش از حد مو ها و قرار گرفتن در معرض اشعه ی ماوراء بنفش خورشید به وجود می آید زیرا در این شرایط کوتیکول ساقه ی مو به شدت آسیب می بیند.

موخوره گره ای

موخوره های گره ای همان طور که از نام آن مشخص است ظاهری مشابه با گره خوردگی در مو دارند در حالی که واقعا گره ای وجود ندارد این شرایط هم دراثر حرارت و دستکاری های فیزیکی ایجاد می شود و اگر برای جلوگیری از آن ها اقدام نشود تعداد گره ها در طول ساقه مو افزایش می یابند.

موخوره به شکل پَر

بر اثر رنگ کردن بیش از حد مو ها و برخی از مدل های کوتاهی، انتهای مو مانند پَر، شاخه شاخه می شود.

موخوره نقاط سفید

این نوع از موخوره خطرناک ترین و بد ترین نوع آن می باشد و به دلیل سوختگی مو ها در اثر مواد شیمیایی به وجود می آید.

موخوره ناقص

موخوره ناقص به دلیل کشیده شدن بیش از حد ساقه‌ ی مو ها و در نتیجه ضعیف شدن کوتیکول مو به وجود می آید. این نوع موخوره بیشتر در افرادی که مو های خود را دم اسبی می بندند دیده می شود.

علائم موخوره و نحوه ی تشخیص آن

علائم موخوره شامل پوسته های نازک و شفاف در نوک مو ها، ظاهر تقسیم شده در نوک مو ها، لطمه دیدن و لکه های سفید رنگ روی مو ها می شود. نحوه ی تشخیص موخوره کار آسانی نمی باشد اما می توان با در نظر گرفتن نکات زیر آن را تشخیص داد:

  1. ظاهر مو ها: خشک بودن ساقه های مو و ایجاد گره در آن ها یکی از ساده ترین راه های تشخیص موخوره می باشد. هم چنین ممکن است رنگ مو های شما هم کدر شده باشند.
  2. رشد نکردن مو ها: اگر متوجه شدید برای مدت معینی است که مو های شما هیچ رشدی نمی کنند یعنی به احتمال زیاد مو های شما موخوره دارند.
  3. حالت پذیری مو ها: اگر هنگام شانه زدن مو ها احساس می کنید موهایتان حالت خشک و شکننده ای دارد و از شادابی و طراوت قبل برخوردار نیست و به خوبی حالت نمی گیرد بدان معنا می باشد که دچار موخوره شده است.

علل ایجاد موخوره

موخوره در افراد ممکن است به دلایل گوناگونی ایجاد شود که برخی از این دلایل شامل موارد زیر می شود:

  1. در زنانی که در سن یائسگی قرار دارند، با پایین آمدن سطح استروژن، روغن های طبیعی تولید شده در پوست سر نیز کم می شود.
  2. افرادی که مو های خود را به طور مداوم با شانه های پلاستیکی و یا برس های فلزی محکم شانه می زنند، زیرا محکم شانه زدن مو ها سبب شکستن ساقه آن ها و در نهایت موخوره می شود.
  3. بستن مو ها به شکل گوجه ای و دم اسبی برای طولانی مدت نیز سبب شکسته شدن مو ها و آسیب شدید آن ها و در نتیجه موخوره می شود.
  4. استفاده ی بیش از حد از ابزار های حالت دهنده مو مانند سشوار، اتو و غیره که سبب ایجاد خشکی و شکنندگی مو ها می شوند.
  5. قرار گرفتن بیش از اندازه در معرض نور خورشید و آلودگی های محیطی که به شدت به مو ها آسیب می زنند و سبب ایجاد موخوره در آن ها می شوند.
  6. رنگ کردن مداوم مو ها با رنگ های شیمیایی و رنگ موی دکلره آسیب های زیادی به ساقه مو ها وارد کرده و شرایط را برای بروز موخوره فراهم می کنند.
  7. افرادی که مو های خیس خود را شانه می زنند زیرا مو های خیس شکننده تر و حساس تر از مو های خشک هستند و با شانه زدن به شدت آسیب می بینند.

آیا بیماری ها و مشکلات داخلی هم سبب بروز موخوره می شوند؟

همیشه عوامل خارجی و شرایط بد نگهداری از مو ها سبب ایجاد موخوره نمی شود گاهی اوقات برخی از عوامل داخلی و بیماری ها هم در بروز این عارضه بسیار تاثیرگذار هستند. برخی از این بیماری ها و مشکلات داخلی عبارتند از:
• یبوست
• غلظت خون
• کم خونی شدید و مشکلات تیروئیدی
• حرارت کبد و تنظیم نبودن آنزیم های کبدی
• کمبود زینک یا روی، مس و ویتامین دی
• و غیره
در واقع مشکلات گفته شده علاوه بر موخوره سبب ریزش مو و شکنندگی مو ها نیز می شوند.

درمان موخوره

5 روش درمان موخوره

زمانی که مو ها دچار موخوره می شوند نمی توان به صورت قطعی آن ها را درمان کرد زیرا شستگی هایی که روی مو ها ایجاد شده اند قابل ترمیم و درمان نیستند. در این زمان حتما باید مو ها را کوتاه کنید اما می توانید برای پیشگیری از بروز دوباره موخوره و تقویت مو ها از روش های درمانی زیر استفاده کنید:

1. از روغن های طبیعی استفاده کنید.

یکی از روش های درمان موخوره استفاده از روغن های طبیعی مانند روغن آرگان، روغن بادام، روغن نارگیل و غیره می باشد. زیرا روغن های مختلف می توانند مو ها را چرب کرده و از خشک شدن آن ها جلوگیری کنند و سلامتی مو ها را افزایش دهند.

2. استفاده از ماسک مو را فراموش نکنید.

شما می توانید برای درمان موخوره از ماسک های مو استفاده کنید و هفته ای دو الی سه مرتبه آن ها را روی ساقه مو های خود قرار دهید و بعد از چند دقیقه آن ها را آبکشی کنید.

3. از دارو های تقویت کننده مو استفاده کنید.

گاهی اوقات پزشکان از درمان دارویی برای تقویت مو ها و از بین بردن موخوره استفاده می کنند که دوز دارو ها و مدت زمان استفاده از آن ها با توجه به میزان موخوره و شدت آسیب در مو ها متفاوت خواهد بود.

4. از شامپو های مناسب و حاوی مواد تقویت کننده استفاده کنید.

شما باید با توجه به جنس مو های خود از شامپو هایی استفاده کنید که متناسب برای مو های شما باشد در این صورت مو هایتان کمتر دچار آسیب می شود. توصیه می شود از شامپو هایی استفاده کنید که حاوی گلیسیرین، روغن بادام، روغن آرگان و غیره می باشد. هم چنین می توانید از شامپو های نرم کننده و ترمیم کننده موی اُلی ژن هم استفاده کنید زیرا این شامپو ها حاوی موادی می باشند که می توانند از مو های شما محافظت کرده و از ایجاد موخوره جلوگیری کنند.

5. مو های خود را به شیوه صحیح شست و شو دهید و خشک نمایید.

سعی کنید هنگام حمام کردن و شست و شوی مو ها ابتدا از ریشه مو ها شروع کنید زیرا ریشه مو ها همیشه چرب و کثیف می شوند در حالی که ساقه های مو تمیز تر هستند. هنگام خشک کردن مو ها هم بگذارید آن ها به طور طبیعی خشک شوند و از سشوار زیاد استفاده نکنید.

درمان موخوره شدید با استفاده از تخم مرغ

اگر دچار موخوره شدید هستید حتما مقداری آن ها را کوتاه کرده و سپس از تخم مرغ برای درمان مو های خود استفاده کنید. از آنجایی که تخم مرغ ها دارای پروتئین، ویتامین A و اسید های چرب فراوانی هستند می توانند آن ها را رطوبت رسانی کرده و از چند شاخه شدن مو ها جلوگیری کنند. شما می توانید زرده تخم مرغ را با روغن زیتون ترکیب کنید و این ماسک فوق العاده را هفته ای یک بار روی مو های خود قرار دهید تا بتوانید موخوره شدید مو های خود را از بین ببرید و درخشندگی و زیبایی مو های خود را هم افزایش دهید.

بهترین روش درمان خانگی موخوره چیست؟

یکی از بهترین و ساده ترین روش درمان خانگی موخوره استفاده از شیرنارگیل است. زیرا شیرنارگیل سرشار از ویتامین های E، B و C و مواد معدنی مانند کلسیم، آهن و منیزیم می باشد که علاوه بر این که از بروز دوباره ی موخوره جلوگیری می کند سبب آبرسانی مو ها نیز می شود. توجه لازم را داشته باشید که اسید های چرب موجود در شیرنارگیل می تواند نوک زبر مو ها را هم مرطوب و نرم کند.
شما می توانید شیرنارگیل را از سوپرمارکت ها و یا عطاری ها خریداری کنید و آن را در یخچال نگهداری کنید اما چون این شیر در دمای پایین حالت جامد به خود می گیرد قبلا از استفاده آن را از یخچال خارج کنید تا به دمای محیط برسد و سپس دو تا چهار قاشق غذا خوری از آن را روی کف دست ها ریخته و از ریشه شروع کنید و تا نوک مو ها بمالید. بگذارید شیرنارگیل به مدت یک الی دو ساعت روی مو های شما بماند و جذب مو ها شود و سپس با شامپوی مناسب مو های خود را شست و شو دهید و خشک نمایید و از تاثیرات بی نظیر آن را لذت ببرید.

آیا موخوره سبب ریزش مو می شود؟

شاید این سوال برای شما هم پیش آمده باشد که آیا موخوه سبب ریزش مو هم می شود که در پاسخ به سوال شما باید گفت بله این مشکل اگر درمان نشود نه تنها سبب ریزش مو می شود بلکه ممکن است سبب بروز شوره و تغییر رنگ مو های شما نیز شود. پس زمانی که موخوره یا دو شاخه شدن مو را مشاهده کردید برای درمان آن اقدام کنید تا موخوره به ریشه ی مو ها نرسد.

سخن آخر

شما در این مقاله در مورد موخوره و علائم آن، علت بروز موخوره، 5 روش درمان آن و درمان های خانگی موخوره و بسیاری از موارد دیگر اطلاعات لازم را به دست آورید و با رعایت همین نکات ساده و کاربردی می توانید برای همیشه از شر موخوره خلاص شوید و مو هایی زیبا و منحصر به فرد داشته باشید.

به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
ورود

حساب کاربری ندارید؟


ثبت نام در باشگاه مشتریان الی ژن و دریافت امتیاز