ریزش موی سکه ای و راه های درمان آن

ریزش موی سکه ای چیست

در این مطلب میخوانید :

ریزش موی سکه ای و راه های درمان آن

یکی از مشکلاتی که ممکن است در هر سنی برای خانم ها و آقایون پیش بیاید ریزش مو است. اما ریزش مو دارای انواع مختلفی است و گاهی اوقات حاد می شود و ممکن است یک روز صبح که از خواب بیدار می شوید و یا بعد از حمام کردن متوجه شوید که قسمتی از مو های سرتان ریخته است قطعا با دیدن این صحنه وحشت زده خواهید شد اما نگران نباشید و خونسردی خود را حفظ کنید چون به احتمال زیاد به ریزش موی سکه ای مبتلا شده اید. در جهان حدودا 140 میلیون نفر به این نوع ریزش مو مبتلا هستند. ما هم در این مقاله در مورد این که ریزش موی سکه ای چیست و انواع آن، علت ایجاد ریزش موی سکه ای، راه های درمان آن و بسیاری از موارد دیگر توضیحات لازم را داده ایم که شما می توانید با مطالعه ی آن در مورد این بیماری بیشتر بدانید.

ریزش موی سکه ای چیست؟

ریزش موی سکه ای و یا به اصطلاح آلوپسی آره آتا به بیماری پوستی و خود ایمنی گفته می شود که در آن مو ها مخصوصا مو های سر به صورت دایره ای شکل و یا سکه ای شروع به ریزش می کنند. در واقع در این بیماری سلول های دفاعی بدن، سلول های خودی یعنی فولیکول ها که وظیفه ی رشد مو ها را بر عهده دارند را با ویروس ها و باکتری ها اشتباه گرفته و به آن ها حمله می کنند و فولیکول های مو را از بین می برند که در نتیجه رشد مو ها قطع می شود.

علت ریزش موی سکه ای

در ریزش موی سکه ای معمولا بعد از 12 ماه یا حتی کم تر مو ها دوباره شروع به رشد می کنند اما اگر این بیماری در فردی وخیم تر باشد ممکن است سبب کچلی کل سر و حتی از بین رفتن تمامی مو های بدن شود.

انواع ریزش موی سکه ای

ریزش موی سکه ای به صورت تدریجی بروز می کند و در هر فردی هم متفاوت خواهد بود. این بیماری با توجه به نحوه بروز دارای انواع مختلفی است که عبارتند از:

  1. آلوپسی آره آتا توتالیس: در این نوع ریزش فرد کل مو های سر خود را از دست می دهد.
  2. آلوپسی آره آتا یونیورسالیس: این نوع از ریزش سکه ای در تمامی نقاط بدن رخ می دهد و فرد مبتلا مو های ابرو، مژه، بدن، ریش و غیره را به صورت تکه ای و یا به صورت کامل از دست می دهد.
  3. آلوپسی آره آتا اوفیازیس: اوفیازیس که بسیار رایج می باشد سبب ریزش مو به شکل نواری و در پشت سر، کناره ها و ناحیه گیجگاهی می شود.

علت ریزش موی سکه ای

همان طور که قبلا هم به آن اشاره کردیم علت اصلی ریزش موی سکه ای بیماری خود ایمنی و یا اختلال در سیستم ایمنی بدن است که سبب بروز چنین مشکلی در افراد می شود. اما چندین علت دیگر هم برای ریزش موی سکه ای وجود دارد که عوامل ژنتیکی و وراثتی یکی از مهم ترین علت های آن می باشد. در واقع اگر یکی از اعضای خانواده به این بیماری دچار باشد امکان درگیری دیگر اعضای خانواده هم تا حد زیادی وجود دارد.

ریزش موی سکه ای و راه های درمان آن

هم چنین تحقیقات مختلف نشان داده است که مشکلات هورمونی و عوارض جانبی بعضی از دارو ها هم ممکن است سبب ریزش موی سکه ای در افراد شود. آخرین علت ریزش موی سکه ای هم مربوط به برخی از بیماری ها مانند تب یونجه، آسم، لک و پیس، کم خونی پرنیشیوز، سندروم داون و بیماری های تیروئیدی می باشد.

ریزش موی سکه ای دارای چه علائمی است؟

ریزش موی سکه ای یکی از بیماری هایی می باشد که ممکن است فرد برای مدت های طولانی هیچ گونه علائمی نداشته باشد زیرا این بیماری با درد، خارش و یا حتی سوزش همراه نیست و معمولا به طور ناگهانی رخ می دهد اما به طور کلی علائمی که نشان می دهد به ریزش موی سکه ای مبتلا شده اید شامل موارد زیر می شود:

  • ایجاد فرورفتگی و لکه روی ناخن ها
  • ریزش بیش از اندازه مو ها در کوتاه مدت
  • نازک و شکننده شدن مو ها در نزدیکی کف سر و یا محل رویش
  • ریزش و رویش مجدد مو ها در قسمت های مختلف بدن به صورت هم زمان
  • به وجود آمدن لکه های کچلی کوچک، بیضی و گرد در پوست سر یا بخش هایی از ریش و غیره

روش های درمانی مناسب برای ریزش موی سکه ای

قبل از این که در مورد روش های درمانی مناسب برای ریزش موی سکه ای توضیحات لازم را بدهیم بهتر است بدانید که این بیماری هم مانند سایر بیماری های خود ایمنی درمان قطعی ندارد اما می توان با استفاده از روش های مختلف این بیماری را کنترل و تا حدودی درمان کرد. برخی از روش های درمانی ریزش موی سکه ای را در ادامه ذکر کرده ایم:

تزریق کورتیکواستروئید ها

یکی از رایج ترین و بهترین روش درمان ریزش موی سکه ای تزریق کورتیکواستروئید ها است. در این روش داروی کورتیکواستروئید که نوعی داروی ضد التهاب می باشد با استفاده از سوزن های بسیار کوچک مانند سوزن های تزریق انسولین به مناطقی که دچار ریزش و کچلی شده اند تزرق می شوند. این کار که حتما باید تحت نظر پزشک انجام شود باید هر 4 الی 6 هفته یک بار تکرار شود. اگر این روش موفقیت آمیز باشد معمولا بعد از گذشت 4 هفته از اولین تزریق مو ها مجددا رشد خواهند کرد.

هنگام استفاده از این روش توجه لازم را داشته باشید که تزریق کورتیکواستروئید ها از ریزش مو در نواحی جدید جلوگیری نمی کنند و تنها سبب رشد مو در مناطق تزریق شده می شوند.

ریزش موی سکه ای درمان

استفاده از پماد و یا کرم آنترالین

استفاده از پماد و یا کرم آنترالین یکی دیگر از روش های درمان ریزش موی سکه ای می باشد. برای استفاده از این روش باید روزی یک بار و به صورت موضعی این پماد یا کرم را بر روی ناحیه مور نظر که دچار ریزش شده است بمالید و بعد از گذشت 30 الی 60 دقیقه آن را بشویید. اگر این روش جوابگو باشد بعد از 8 الی 12 هفته مو ها شروع به رشد می کنند. تنها عیبی که پماد و کرم های آنترالین دارند این است که سبب ایجاد سوزش شده و هم چنین رنگ پوست را تغییر داده و قهوه ای رنگ می کنند اما بعد از تمام شدن دوره ی درمان پوست به رنگ اولیه خود باز می گردد.

استفاده از شامپو و کرم ماینوکسیدیل

استفاده از شامپو و کرم هایی که حاوی ماینوکسیدیل هستند هم برای درمان ریزش موی سکه ای مناسب می باشند. این روش دارای عوارض جانبی کمتری است و راه حل ساده تری برای درمان این نوع بیماری است البته به شرطی که ریزش مو در فرد شدید نباشد.

اگر ریزش موی شما در شرایطی حاد قرار ندارد می توانید برای درمان ریزش موی سکه ای خود از شامپو ضد ریزش مو اُلی ژن و یا شامپو اکسپرت اُلی ژن که حاوی اسید های آمینه ضروری مو، ویتامین B5 و نیاسین آمید است هم استفاده کنید.

استفاده از دارو های شیمیایی و سرکوب کننده سیستم ایمنی

گاهی اوقات با توجه به شرایط بیمار، پزشک متخصص از دارو های شیمیایی و سرکوب کننده سیستم ایمنی بدن برای درمان ریزش موی سکه ای و رویش مجدد مو ها استفاده می کند که این روش دارای عوارض زیادی است و فرد را دچار مشکلاتی از جمله مشکلات کبدی و کلیوی، فشار خون بالا، افزایش خطر ابتلا به عفونت ها و غیره می کند.

درمان خانگی ریزش موی سکه ای

علاوه بر روش های درمانی که برای ریزش موی سکه ای ذکر شد درمان های خانگی هم برای این بیماری وجود دارند که در صورت نیاز می توانید این روش و یا راهکار ها را امتحان کنید:

گیاه مورد

مورد یکی از بهترین تقویت کننده های مو است که برای درمان ریزش موی سکه ای در زنان و مردان مورد استفاده قرار می گیرد. استفاده از مورد به تقویت پیاز مو کمک می کند و مشکلاتی مانند موخوره، خارش پوست، ریزش مو، شوره سر و غیره را به سادگی از بین می برد.

آب پیاز

یکی دیگر از روش های درمان خانگی برای ریزش موی سکه ای استفاده از آب پیاز است. باتوجه به این که آب پیاز دارای مقداری زیادی گوگرد است برای رشد مو ها و رویش تار های جدید و درمان این بیماری بسیار مفید می باشد و شما می توانید برای مدت 15 دقیقه آن را به پوست سر و مو های خود بمالید و سپس با شامپو بشویید.

روغن نارگیل

در طب سنتی استفاده از روغن نارگیل هم برای انواع ریزش مو توصیه شده است. برای استفاده از این روش باید با مقداری روغن نارگیل پوست سر خود را به خوبی ماساژ دهید و بعد از گذشت 3 الی 4 ساعت مو های خود را بشویید. بعد از استفاده مداوم از روغن نارگیل شاهد رویش مو های جدید خواهید بود.

روغن جوجوبا

در آخر روغن جوجوبا هم برای ریزش های سکه ای بسیار مناسب است زیرا تولید سبوم پوست سر را تنظیم می کند و می تواند عفونت های پوستی سر را از بین برده و سبب پاکسازی و ترمیم مو های آسیب دیده شود. هم چنین اگر ریزش موی سکه ای شما به دلیل خشکی پوست سرتان باشد روغن جوجوبا می تواند رطوبت مورد نیاز پوست سر شما را تامین کند و سبب رشد دوباره ی مو ها شود.

شامپو بریا ریزش مو

رژیم غذایی مناسب برای افراد مبتلا به ریزش موی سکه ای چیست؟

رژِیم غذایی مناسب تا حد زیادی می تواند در درمان ریزش موی سکه ای کمک کننده باشد زیرا با رژیم غذایی که سرشار از مواد مغذی، آنتی اکسیدان ها، ویتامین های ضروری است می توان سیستم ایمنی بدن را تقویت و از ریزش مو ها جلوگیری کرد. در واقع افرادی که به این بیماری مبتلا هستند بهتر است ویتامین ها و مواد معدنی ضروری را که در ادامه ذکر کرده ایم را در رژِیم غذایی خود بگنجانند:

زینک و روی

یکی از مهم ترین عناصر برای سلامت مو ها ماده ی معدنی به نام زینک می باشد که حتما باید در رژیم غذایی افرادی که دچار ریزش موی سکه ای هستند گنجانده شود. مواد غذایی سرشار از زینک شامل تخم مرغ، عدس، گوشت گوساله، جو دوسر، بادام هندی و غیره است. عنصر روی هم به عملکرد بهتر غده های چربی اطراف فولیکول های مو کمک زیادی می کند.

امگا 3

برای تامین امگا 3 بدن خود هم که برای سلامتی بسیار ضروری می باشد می توانید مواد غذایی مانند ماهی و غذا های دریایی، بذر کتان و کانولا را بیشتر مصرف کنید هم چنین از مصرف روغن زیتون و روغن کنجد و آووکادو هم غافل نشوید.

آهن

کمبود آهن یکی از دلایل اصلی ریزش مو در خانم ها می باشد که شما می توانید با مصرف غذا هایی مانند گوشت قرمز، ماهی، عدس، لوبیای سفید، اسفناج، سبزیجات و مغز ها کمبود آهن بدن خود را جبران کنید.

ویتامین های گروه B

ویتامین های گروه B و بیوتین هم نقش مهمی در رشد و تقویت مو ها دارند که برای دریافت آن می توانید از آجیل، هویج، کاهو و غیره استفاده کنید. در واقع بیوتین ها مسئول افزایش حجم مو و رشد مو در بدن هستند.

آیا ریزش موی سکه ای واگیردار است؟

شاید این سوال بار ها ذهن شما را درگیر کرده باشد که آیا ریزش موی سکه ای واگیردار است که در پاسخ به سوالتان باید گفت خیر ریزش موی سکه ای واگیردار و مسری نیست و در اثر حمله سیستم ایمنی بدن به فولیکول های مو رخ می دهد و به هیچ عنوان به دیگران سرایت نمی کند. ریزش موی سکه ای چه در موی سر اتفاق بیفتد و یا بر روی ریش آقایون در هر صورت مسری نخواهد بود اما ممکن است فرد را با مشکلات روحی مواجه کند زیرا بسیاری از افراد نمی توانند با مسئله ی ریزش مو های خود کنار بیایند.

سخن آخر

شما در این مقاله در مورد این که ریزش موی سکه ای چیست، انواع آن، علت ایجاد این گونه ریزش مو، روش های درمانی ریزش موی سکه ای و بسیاری از موارد دیگر اطلاعات لازم را به دست آوردید. اکنون اگر با ریزش موی سکه ای مواجه شدید با مراجعه به موقع به پزشک می توانید از حاد تر شدن این بیماری جلوگیری کنید و با انجام اقدامات لازم مو های زیبای خود را دوباره به دست آورید.

به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
ورود

حساب کاربری ندارید؟


ثبت نام در باشگاه مشتریان الی ژن و دریافت امتیاز