ارتباط بین رژیم غذایی و آکنه(بخش دوم)
محصولات لبنی
مطالعات بسیاری پیوند بین محصولات لبنی و شدت آکنه را در نوجوانان نشان دادهاند. با این وجود، مطالعاتی که تا به امروز انجام شدهاند بیشتر بر نوجوانان و جوانان متمرکز بوده و تنها ارتباط بین شیر و آکنه را نشان داده و رابطه علت و معلولی را ارائه نکردهاند.
این که شیر چگونه به بروز آکنه منجر میشود همچنان به طور دقیق مشخص نیست، اما چند فرضیه وجود دارد. شیر، مستقل از اثراتی که روی قند خون دارد، سطوح انسولین را افزایش میدهد که ممکن است شدت آکنه را افزایش دهد. همچنین، شیر گاو حاوی اسید آمینههایی است که کبد را برای تولید IGF-1 بیشتر تحریک میکنند، که پیوند آن با بروز و توسعه آکنه مشخص شده است.
فست فود
آکنه با مصرف یک رژیم غذایی سبک غربی که سرشار از کالری، چربی و کربوهیدارتهای تصفیه شده است، ارتباط دارد. فست فودها از قبیل همبرگرها، ناگتها، هات داگها، سیب زمینی سرخ شده، نوشابههای گازدار و میلک شیکها که از اجزای اصلی رژیم غذایی غربی هستند، ممکن است خطر ابتلا به آکنه را افزایش دهند.
این که چرا خوردن فست فود ممکن است خطر ابتلا به آکنه را افزایش دهد، همچنان به طور دقیق مشخص نیست. اما برخی پژوهشگران به این نکته اشاره دارند که فست فود ممکن است بیان ژن را تحت تاثیر قرار دهد و سطوح هورمونی را به روشی تغییر دهد که موجب بروز آکنه شود.
خرید محصولات مناسب پوست چرب و آکنهدار
غذاهای سرشار از چربیهای امگا-6
رژیمهای غذایی حاوی مقدار زیاد از اسیدهای چرب امگا-6، مانند رژیم غذایی غربی، با افزایش سطوح التهاب و آکنه پیوند خوردهاند. این موضوع میتواند به دلیل آن باشد که رژیم غذایی غربی حاوی مقدار زیادی ذرت و روغنهای سویا است، که سرشار از چربیهای امگا-6 هستند، و مواد غذایی حاوی چربیهای امگا-3، مانند ماهی و گردو، چندان جایی در این رژیمهای غذایی ندارند.
این عدم تعادل اسیدهای چرب امگا-6 و امگا-3 بدن را وارد یک وضعیت التهابی میکند که ممکن است شدت آکنه را افزایش دهد. در مقابل، مصرف اسیدهای چرب امگا-3 ممکن است سطوح التهاب را کاهش دهد و مشخص شده است که شدت آکنه را نیز کاهش میدهد.
شکلات
شکلات از دهه 1920 تاکنون به عنوان یکی از محرکهای احتمالی آکنه مورد توجه بوده است، اما تا به امروز اجماع در این زمینه حاصل نشده است. چندین نظرسنجی غیر رسمی خوردن شکلات را با افزایش خطر ابتلا به آکنه پیوند دادهاند، اما آنها برای تایید این که شکلات از دلایل بروز آکنه است، کفایت نمیکنند.
مطالعهای جدیدتر نشان داده است که مردان مستعد آکنه که 25 گرم شکلات تلخ 99 درصد در روز مصرف میکردند، تنها پس از گذشت دو هفته با افزایش تعداد ضایعات آکنه مواجه شدند. این که چرا شکلات ممکن است موجب افزایش آکنه شود، همچنان به طور دقیق مشخص نیست.
اگرچه یک تحقیق نشان داده است که مصرف شکلات موجب افزایش واکنش پذیری سیستم ایمنی به باکتریهای مسبب آکنه میشود، که ممکن است به توضیح رابطه بین مصرف شکلات و افزایش شدت آکنه کمک کند.
شما چه تجربه ای از ارتباط بین رژیم غذایی و آکنه دارید؟
آکنه سری کرم شفاف کننده الی ژن
این محصول برای انواع پوست به خصوص پوستهای مستعد جوش سر سیاه، جوش سر سفید و جوشهای فعال مناسب است. این کرم از ترکیباتی نظیر عصاره شیرین بیان، عصاره آلوئه ورا، روغن همیشه بهار،گوگرد و آلانتوئین تشکیل شده است.