کلاژن

کلاژن چیست؟

کلاژن فراوان ترین پروتئین در بدن شما است که حدود یک سوم از ترکیب پروتئین آن را تشکیل می دهد.

نقش مهمی از جمله ایجاد ساختار پوست و کمک به لخته شدن خون دارد.

در سال های اخیر به عنوان یک مکمل غذایی و ماده ای در شامپو و لوسیون بدن محبوبیت زیادی پیدا کرده است.

اما کلاژن چیست؟ و چه فایده ای دارد؟ در این مقاله یک مرور کلی درباره این پروتئین مهم به شما ارائه می شود.

این ماده یکی از اصلی ترین مواد تشکیل دهنده استخوان، پوست، ماهیچه ها، تاندون ها و رباط ها است.

این ماده همچنین در بسیاری از قسمت های دیگر بدن از جمله رگ های خونی، قرنیه و دندان یافت می شود.

در واقع کلاژن همچون چسبی عمل خواهد کرد که مواد مختلف را در کنار هم نگه می دارد.

در حقیقت، این کلمه از کلمه یونانی “kólla” گرفته شده است که به معنی چسب است.

 

کلاژن

 

انواع کلاژن

در بدن حداقل ۱۶ نوع کلاژن وجود دارد که برای ما ۴ نوع اول آن مهم است.

نوع اول: این نوع ۹۰٪ کلاژن بدن شما را تشکیل می دهد و از الیاف متراکم بسته بندی شده ساخته شده است.

این ساختار به تشکیل پوست، استخوان ها، تاندون ها، غضروف های فیبری، بافت همبند و دندان ها می انجامد.

نوع دوم: این نوع از الیاف سفت تر بسته بندی شده تر است و در غضروف الاستیک وجود دارد که حرکت مفاصل را آسان تر می کند.

نوع سوم: این نوع از کلاژن در ساختار دهی عضلات، اندام ها و شریان ها شرکت می کند.

نوع چهارم: این نوع به تصفیه کمک می کند و در لایه هایی از پوست شما یافت می شود.

اصلی ترین مشکل این است که با افزایش سن، بدن کلاژن کمتری و با کیفیت پایین تری تولید می کند.

یکی از علائم بارز آن در پوست شما است که استحکام و انعطاف می شود.

علاوه بر آن غضروف ها هم با افزایش سن ضعیف تر می شوند.