ارتباط بین رژیم غذایی و آکنه

ارتباط بین رژیم غذایی و آکنه به چه صورت است؟

 

ارتباط بین رژیم غذایی و آکنه در ابتدا شاید خیلی معنا دار نباشد

اما جوش و آکنه های پوستی ارتباط مستقیمی با رژیم غذایی افراد دارد

و به طور مثال مصرف افرادی که بیش از حد معمول محصولات لبنی مصرف می کنند بیشتر در معرض آکنه های پوستی قرار می گیرند.

آکنه یک بیماری شایع پوستی است که تقریبا ۱۰ درصد از جمعیت جهان را تحت تاثیر قرار می دهد.

عوامل بسیاری به بروز آکنه منجر می شوند که از آن جمله می توان به تولید سبوم (چربی پوست) و کراتین، باکتری های مسبب آکنه، هورمون ها، منافذ مسدود شده پوست، و التهاب اشاره کرد.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که رژیم غذایی می تواند نقش چشمگیری در بروز آکنه داشته باشد.

در ادامه با ۷ ماده غذایی که می توانند موجب آکنه شوند بیشتر آشنا می شویم.

 

غلات و قندهای پالایش شده

افراد مبتلا به آکنه نسبت به افرادی که دارای آکنه کم یا فاقد آن هستند، به مصرف کربوهیدارت های پالایش شده بیشتر تمایل دارند.

از مواد غذایی سرشار از کربوهیدارت های پالایش شده می توان به موارد زیر اشاره کرد:

نان، کراکرها، غلات صبحانه، یا دسرهایی تهیه شده از آرد سفید

پاستاهای تهیه شده از آرد سفید

برنج سفید و نودل برنج

نوشابه های گازدار و دیگر نوشیدنی های شیرین شده با شکر

شیرین کننده هایی مانند نیشکر، شیره افرا، عسل یا آگوا

کربوهیدارت های پالایش شده به سرعت در جریان خون جذب می شوند،

که این شرایط موجب افزایش سریع و ناگهانی قند خون می شود.

هنگامی که قند خون افزایش می یابد، سطوح انسولین نیز افزایش می یابد تا قند خون را از جریان خون خارج کرده و وارد سلول ها کند.

با این وجود، سطوح بالای انسولین برای افراد مبتلا به آکنه خوب نیست.

انسولین هورمون های آندروژن را فعال‌تر می سازد و فاکتور رشد شبه انسولین ۱ (IGF-1) را افزایش می دهد.

این شرایط به توسعه آکنه در نتیجه رشد سریع‌تر سلول های پوست و افزایش تولید سبوم منجر می شود.

از سوی دیگر، رژیم های غذای کم کلیسمی که قند خون یا سطوح انسولین را به طور قابل توجهی افزایش نمی دهند

با کاهش شدت آکنه پیوند خورده اند.

 

محصولات لبنی

مطالعات بسیاری پیوند بین محصولات لبنی و شدت آکنه را در نوجوانان نشان داده اند.

با این وجود، مطالعاتی که تا به امروز انجام شده اند بیشتر بر نوجوانان و جوانان متمرکز بوده

و تنها ارتباط بین شیر و آکنه را نشان داده و رابطه علت و معلولی را ارائه نکرده اند.

این که شیر چگونه به بروز آکنه منجر می شود همچنان به طور دقیق مشخص نیست، اما چند فرضیه وجود دارند.

شیر، مستقل از اثراتی که روی قند خون دارد، سطوح انسولین را افزایش می دهد که ممکن است شدت آکنه را افزایش دهد.

همچنین، شیر گاو حاوی اسید آمینه هایی است که کبد را برای تولید IGF-1 بیشتر تحریک می کنند،

که پیوند آن با بروز و توسعه آکنه مشخص شده است.

 

ارتباط بین رژیم غذایی و آکنه

 

فست فود

آکنه با مصرف یک رژیم غذایی سبک غربی که سرشار از کالری، چربی و کربوهیدارت های پالایش شده است، ارتباط دارد.

فست فودها، از قبیل همبرگرها، ناگت ها، هات داگ ها، سیب زمینی سرخ شده، نوشابه های گازدار

و میلک شیک ها که از اجزا اصلی رژیم غذایی غربی هستند، ممکن است خطر ابتلا به آکنه را افزایش دهند.

این که چرا خوردن فست فود ممکن است خطر ابتلا به آکنه را افزایش دهد، همچنان به طور دقیق مشخص نیست،

اما برخی پژوهشگران به این نکته اشاره دارند که فست فود ممکن است بیان ژن را تحت تاثیر قرار دهد

و سطوح هورمونی را به روشی تغییر دهد که موجب بروز آکنه شود.

 

غذاهای سرشار از چربی های امگا-۶

رژیم های غذایی حاوی مقدار زیاد از اسیدهای چرب امگا-۶، مانند رژیم غذایی غربی، با افزایش سطوح التهاب و آکنه پیوند خورده اند.

این می تواند به دلیل آن باشد که رژیم غذایی غربی حاوی مقدار زیادی ذرت و روغن های سویا است،

که سرشار از چربی های امگا-۶ هستند، و مواد غذایی حاوی چربی های امگا-۳، مانند ماهی و گردو،

چندان جایی در این رژیم های غذایی ندارند.

این عدم تعادل اسیدهای چرب امگا-۶ و امگا-۳ بدن را وارد یک وضعیت التهابی می کند که ممکن است شدت آکنه را افزایش دهد.

در مقابل، مصرف اسیدهای چرب امگا-۳ ممکن است سطوح التهاب را کاهش دهد و مشخص شده است

که شدت آکنه را نیز کاهش می دهد.

 

شکلات

شکلات از دهه ۱۹۲۰ تاکنون به عنوان یکی از محرک های احتمالی آکنه مورد توجه بوده است،

اما تا به امروز اجماع در این زمینه حاصل نشده است.

چندین نظرسنجی غیر رسمی خوردن شکلات را با افزایش خطر ابتلا به آکنه پیوند داده اند،

اما آنها برای تایید این که شکلات از دلایل بروز آکنه است، کفایت نمی کنند.

مطالعه ای جدیدتر نشان داده است که مردان مستعد آکنه که ۲۵ گرم شکلات تلخ ۹۹ درصد در روز مصرف می کردند،

تنها پس از گذشت دو هفته با افزایش تعداد ضایعات آکنه مواجه شدند.

این که چرا شکلات ممکن است موجب افزایش آکنه شود، همچنان به طور دقیق مشخص نیست،

اگرچه یک مطالعه نشان داده است که مصرف شکلات موجب افزایش واکنش پذیری سیستم ایمنی به باکتری های مسبب آکنه می شود،

که ممکن است به توضیح رابطه بین مصرف شکلات و افزایش شدت آکنه کمک کند.

شما چه تجربه ای از ارتباط بین رژیم غذایی و آکنه دارید؟